Hoppa till sidans innehåll

Barn- & föräldraträning


Med junior-Shintai vill vi ge barnen förbättrad koordination, kroppsuppfattning, teknikträning samt rörelseglädje. Målet är också att stärka barnens självkänsla vilken är en viktig grund för inlärningsförmågan, samt lusten att alltid försöka.

 

För medlemmar under 16 år ser vi helst att förälder är med och observerar vid minst ett träningstillfälle.

 

För de barn som vill gradera sig så finns det 12 grader för barn, dessa kallas mon på japanska och det är gradering i slutet av varje termin. En gradering är en bekräftelse för barnet på att de har tillgodosett sig något samt att det har klarat av sin träning. 

 

Vi tävlar inte i Shintai Kempo. Vi tränar med varandra och inte mot varandra, det är en av de viktigare fundamentenen i vår barnträning. Alla ska kunna känna att de är med på deras egna förutsättningar. Under lekfulla former får man lära sig att respektera sina träningskamrater, att koncentrera sig, samt grunderna i självförsvar.

 

Vid första träningstillfället ges barnet möjlighet att prova på.

 

Föräldrarna får vara med på mattan

Alla föräldrar vill göra något med sina barn och barnen tycker att det är roligt att göra något tillsammans med de vuxna. Strunta i prylar, gör något ihop i stället. Samhället är så fullt av krav idag, att ha med föräldrarna gör träningen kravlös, det blir mer lek.  Istället för att vecka efter vecka sitta på bänkarna och slå ihjäl tiden, kan du få ett fantastiskt motionstillfälle. Den bästa motionen är den som blir av.

 

klicka här och bli mer inspirerad

 

För att göra  detta möjligt har vi följande upplägg.

  • Tränar på samma tider som barnen
  • Får en egen instruktör
  • Betalar samma pris för träningen som barnen
  • Medlemskap i föreningen och därigenom en idrottsförsäkring
  • Dessutom erbjuds ni att komma på de ordinarie träningstillfällena, tisdagar  mellan 19.00-20.30 i vuxengruppen, samt på de extra träningar som erbjuds på torsdagar, utan extra kostnad
Uppdaterad: 23 FEB 2018 09:46 Skribent: Roger Kedja
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Shintai Kempo Visby Föreningen - Budo & Kampsport
c/o Kedja, Högklint Släkevägen 3
62261 Visby

Besöksadress:
Humlegårdsskolan, Lännavägen 6
62145 Visby

Kontakt:
Tel: 0707196644, 049831125
E-post: This is a mailto link...

Se all info